Космена покривка

Космена покривка:


Козина: Върху главата, предната част на краката, краищата на ушите, къса и фина; умерено дълга, гладка и без да е къдрава или буклеста по всички останали части от тялото. Украсяващите косми по външната страна на ушите са дълги и копринени; по задната част на краката, дълги, фини, гладки и прави; Ресните по корема могат да достигнат до гърдите и гърлото. Толкова, колкото е възможно без къдрици и букли.
Цвят: Наситено черно с цвят на каменни въглища, без да е ръждиво, с петна от ярко кестеняво-червено. Черни точици по пръстите и черна ивица под челюстта са допустими.
Жълтокафеви петна: Две ясно отчетливи петна над очите, не надвишаващи 2 см в диаметър. По страните на муцуната, като не минават над основата на носната гъба, приличащи на ясно дефинирана лента, свързваща единия край на муцуната с другия. Също по гърлото, две големи, ясно изразени петна по гърдите. По вътрешната част на задните крака и бедрата видими надолу до предната част на коленете и се разширяват към външната част на задните крака от скакателните стави към лапите. По предните крайници, започващи от задната част на лактите и достигащи отпред до китките или малко по-нагоре. Около ануса. Много малки бели петна по гърдите са допустими. Нито един друг цвят не е позволен.




{START_COUNTER}